hutspot

Aardappel................................1 kilo
geschilde wortel......................300 gram
schoon gemaakte uien............200 gram
zout ........................................naar eigen smaak
gemalen witte peper...............snufje
suiker......................................2 a 3 eetlepels
boter........................................75 gram
melk.........................................indien nodig

  1. Schil de aardappels en snij ze in gelijkmatige stukjes en doe ze dan in grootte pan en zet de aardappels voor 2/3 in het water.
  2. Snijd de wortel over dwars door en leg hem met de platte kant op de snijplank en snij hem in dunne plakjes 2 a 3 mm dik.
  3. En doe dit ook met de uien.
  4. Doe de uien en wortels bij de aardappels en zet dit op het vuur en breng hem aan de kook samen met zout en laat dit op laag vuur gaar worden.
  5. Als de aardappels gaar zijn giet men dit af en stoomt men dit droog.
  6. Doe er een klont boter, suiker en wat witte peper bij en stamp dit goed door elkaar (of met een mixer).
  7. Als de stamppot wat droog is kan men er wat melk aan toevoegen.

Bij dit gerecht kan heel goed de volgende gerechten geserveerd worden.
O.A.
piccalilly / augurk / zilver uitjes / amsterdamse uitjes / uitgebakken rookspek.