stampot snijbonen

Aardappel........................................1 kilo
snijbonen....................................500 gram
zout ................................naar eigen smaak
gemalen witte peper............................snufje
nootmuskaat......................................snufje
boter...............................................75 gram
melk............................................indien nodig

  1. Schil de aardappels en snij ze in gelijkmatige stukjes en doe ze dan in grootte pan en zet de aardappels voor 2/3 in het water.
  2. Snij de snijbonen in kleine stukjes en doe bij de aardappels.
  3. Breng de aardappels aan de kook samen met een beetje zout en maak dit gaar.
  4. Als de aardappels en snijbonen gaar zijn giet men dit af en stoomt men dit droog.
  5. Doe er een klont boter bij en wat witte peper en nootmuskaat en stamp dit goed door elkaar (of met een mixer).
  6. Als de stamppot wat droog is kan men er wat melk aan toevoegen.

Bij dit gerecht kan heel goed de volgende gerechten geserveerd worden.
O.A.
piccalilly / augurk / zilver uitjes / amsterdamse uitjes / uitgebakken rookspek.