stamppot wittekool

Aardappel.....................................1 kilo
gesneden wittekool.....................500 gram
schoon gemaakt ui.....................1 stuk
zout .............................naar eigen smaak
gemalen witte peper....................snufje
nootmuskaat................................snufje
boter............................................75 gram
melk............................................indien nodig

  1. Schil de aardappels en snij ze in gelijkmatige stukjes en doe ze dan in grootte pan en zet de aardappels voor 2/3 in het water.
  2. Doe de wittekool in een klein pannetje en doe er water op en breng dit aan de kook en zet het op laag vuur zachtjes te koken.
  3. Breng intussen de aardappels aan de kook samen met de klein gesneden ui en een beetje zout en maak ze gaar.
  4. Als de aardappels gaar zijn giet men dit af en stoomt men dit droog.
  5. Giet nu ook de wittekool af en laat hem goed uit lekken en voeg de wittekool bij de aardappels.
  6. Doe er een klont boter bij en wat witte peper en nootmuskaat en stamp dit goed door elkaar (of met een mixer).
  7. Als de stamppot wat droog is kan men er wat melk aan toevoegen.

Bij dit gerecht kan heel goed de volgende gerechten geserveerd worden.
O.A.
piccalilly / augurk / zilver uitjes / amsterdamse uitjes / uitgebakken rookspek.