stamppot zuurkool

Aardappel.....................................1 kilo
zuurkool.......................................500 gram
zout .................................naar eigen smaak
gemalen witte peper............................snufje
boter............................................75 gram
melk............................................indien nodig

  1. Schil de aardappels en snij ze in gelijkmatige stukjes en doe ze dan in grootte pan en zet de aardappels voor 2/3 in het water.
  2. Doe de zuurkool in een vergiet en spoel hem af onder koud water.
  3. Doe de zuurkool in een klein pannetje en doe er water op en breng dit aan de kook en zet het op laag vuur zachtjes te koken.
  4. Breng intussen de aardappels aan de kook samen met zout en maak ze gaar.
  5. Als de aardappels gaar zijn giet men dit af en stoomt men dit droog.
  6. Giet nu ook de zuurkool af en laat hem goed uit lekken en voeg de zuurkool bij de aardappels.
  7. Doe er een klont boter bij en wat witte peper en stamp dit goed door elkaar (of met een mixer).
  8. Als de stamppot wat droog is kan men er wat melk aan toevoegen.