gehakt ballen

Gehakt H.O.H.......................................... 500 gram
ei............................................................. 1 stuk
paneermeel............................................ 2 a 3 eetlepels
nootmuskaat.......................................... 1 mes puntje
vers gemalen peper............................. 3 a 4 trekjes
gemengde vleeskruiden met zout........naar eigen smaak
gesnipperd uitje................................... 2 a 3 eetlepels
ketjap................................................... een scheutje
aroma..................................................een scheutje
boter.....................................................100 gram

  1. Vermeng alle ingrediŽnten met elkaar en laat dit een kwartiertje staan zodat alle kruiden goed door trekken.
  2. Als gehakt heeft door trokken vermengd men het vlees nog een keer en verdeeld het gelijk in 4 gelijke porties.
  3. Draai deze porties tot mooie gehakt ballen .
  4. Laat nu het boter uit bruisen in een braad pan en leg dan gehakt ballen in het boter en braad ze mooi bruin aan alle kanten.
  5. Als ze mooi bruin zijn doe er dan een half kopje water erbij en blus het vet af.
  6. Laat ze nu een 20 minuten zachtjes garen.